dinsdag 31 maart 2015

Elektrische perron car

Op de meeste stations in Duitsland waren van die kleine elektrische accu perron karretjes aan te treffen. Deze waren voor de DB meetal licht geel of blauw maar voor de Deutsche Bundespost Donker Oranje.  

Onder de laadvloer tussen de twee wielen kon je de accu's vinden om de motor van stroom te kunnen voorzien. Ik heb geen idee hoelang ze mee gingen en wat voor elektro meter er in zat.

Het leuke Perron karretje heb ik afgelopen zaterdag gekocht voor een leuk prijs op de spoor nul beurs in Buseck.



















Ik vind dat het perron karretje leuk gedetailleerd is met de moeren bij de wielen, ik kan deze karretjes nog wel herinneren dat ik ze ooit gezien heb in de jaren 80. Meestal waren ze voorzien van een afdakje zo dat het personeel niet in de regen of sneeuw zat maar toch redelijk droog bleven. Op het moment dat zij van de trein weg reden naar de goederenloods of daar vandaan kwamen om vervolgens het perron op te rijden waar dan vaak binnen een paar minuten de trein kwam binnen lopen. Op een DVD van Riogrande over Altenbeken is zo scène te zien als op dat moment een BR 03-10 vanuit Paderborn  onder weg naar Kassel komt binnen lopen.

tot zo ver dit berichtje

klein spul voor op de spoor nul baan

Afgelopen zaterdag even naar de grote spoor nul beurs geweest in Buseck daar weer een paar uur rond gelopen voor leuke keine spulletjes om mijn spoor nul baan nog meer aan te kleden.

Na lang zoeken kwam ik een leuke kist tegen met opschrift van Henschel er op hier was ik al erg lang naar op zoek.. De rede hiervoor is dat Henschel een grote firma is die de BR 01 ooit gebouwd heeft maar ook de nieuwe ketel voor de BR 41 na de oorlog. Henschel heeft ook vrachtauto's gebouwd in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw,  

daarnaast heb ik nog wat pallets gekocht plus een leuk kitje van een rolcontainer die ik daar tegen kwam. Heb het hek werk zilver geschilderd en pallet licht beige.  Nu ziet het bij mijn kleine goederen loods weer heel anders uit.




















Op tweede foto is de post kever onder weg naar het station om post pakketen af te leveren en nieuwe weer mee te nemen.  De Mercedes L6600 is net klaar het het inladen van pakketen . De chauffeur staat op het punt om in zijn vrachtauto te stappen om de goederen bij de klant af te leveren.

vrijdag 6 maart 2015

Modelspoor in 3 D ziet er gewoon uit als een schilderij was ook te zien op Ontraxs 2015



















Zier er bijna uit als een schilderij maar is modelbouw in 3D buiten gewoon mooi

ontraxs deel 3

Hierbij nog wat foto's van andere mooie spoor 0e baantjes een heeft een Nederlands thema andere had een Franse thema. bij de baantje hebben iets.


















Ontraxs deel 2


















Dit waren dan de foto van de tram baan, persoonlijk vond ik de gebouwen en alle details erg mooi gedaan voor een module baan.  Zelfs onze Duitse gasten wie Hagen van Ortloff liep ook dit jaar wederom rond

Foto's Ontraxs

Hoi

Hierbij een kleine overzicht van Ontraxs wat dit weekend plaats vind in Utrecht Deze foto's zijn van een hele mooie tram modelspoor baan in schaal 0

Alle foto's bernard


































woensdag 4 maart 2015

Laatste bericht Rail 2015 dit maal Engels spoor nul

Op Rail 2015 was ook dit maal weer Engels spoor nul te zien, afgelopen november in keulen was ik deze Engelse spoor nul liefhebbers ook al tegen gekomen maar stonden ze alleen met een Stoom BW. Dit maal hadden ze beide bij hun van de laatste heb ik wat foto's gemaakt.
















dinsdag 3 maart 2015

Nieuw boekje grensbaan traject Hengelo - Bentheim 1961 t/m 2014

Binnenkort komt er weer een leuk boekje uit met mooie kleur foto's over het grensbaanvak Hengelo Bentheim 1961 - 2014 prijs boekje 19,95  Foto's over diverse Duitse stoomlocs / Diesellocs en E loks van NS van Alex Wouters.

Eerder zijn uitgebracht Arnhem - Emmerich   Kleve- Nijmegen

tot zo ver deze tip