zaterdag 2 mei 2015

Spoorweg bomen

Vanmiddag bezig geweest met het plaatsen van overweg bomen van Dittmann. Daaraan voor af eerst maar eens in mijn documentatie spoorweg boeken door gespit op zoek naar een voorbeeld foto. Na lang zoeken heb ik uiteindelijk percies de spoorweg boom gevonden die Dittmann na gemaakt heeft.

Deze waren te vinden op het traject Hagen -Kassel bij blockpost 255, ik heb de bomen precies zo geplaats als op die foto.



















Bij de Deutsche Bundesbahn die werd opgericht in 1949 werden de meeste overweg bomen tot aan eind jaren 80 nog met de hand bediend. gelukkig heeft het overweg huisje van Real modellbau nu eindelijk ook gelijk een functie gekregen. Net zo als het Hauser figuur.


vrijdag 1 mei 2015

afscheid BR 64



















Hierbij nog een foto van de BR 64 naast de Köf tijdperk IV sinds een tijdje heb ik afscheid genomen van de BR 64 om later dit jaar weer plaats te maken voor iets nieuws.  De lok heeft mij altijd goed bevallen alleen die grote DR lantaarns aan de voorkant vond ik persoonlijk niet zo erg mooi gezicht. Maar de rijeigenschappen van de lok waren zeer goed nooit problemen mee gehad. Was voor de firma lenz ook hun eerste stoomlok.  Binnen kort komt daar de BR 24 bij plus de BR 50 die vervolgens weer opgevolgd gaat worden door de BR 94 waar erg veel spoor nul  liefhebbers op zitten te wachten.  Echter hoop ik nog dat lenz nog eens een BR 78 uit zal brengen.

BR 64 Net  na het omlopen