zaterdag 23 april 2016
















Vrijdagavond 22 April eens een foto gemaakt met dag licht geeft een heel ander resultaat vind het niet verkeerd.  Op spoor 1 is zo juist de BR 24 binnen gelopen met een lichte reizigers trein aan de haak.

Nu heeft de stoker even tijd om op zijn gemakt uit het raam te hangen en kijkt boeiend naar het moment uit dat de VT 98 sein veilig krijgt om vanaf spoor twee te mogen vertrekken. Op spoor drie wat doodlopend is staat een oude voor oorlogse bagage wagons gebouwd rond 1930 voor dienst op de nevenlijn.

De BR 24 heeft nog wel even tijd voor dat de machine moet oplopen voor dat dit zal gebeuren wordt de tender eerst nog gevuld met water voor de terug reis.

tot zo ver dit kleine berichtje

vrijdag 22 april 2016

BR 50 van Lenz Qua















LENZ BR 50

Tja wat kan ik nog zeggen over deze mooie stoom lok van Lenz. Alles klopt gewoon bij de lok zo als de windleiplaten de verlichting boven de wielen. Tijdens het rijden kan je ook nog voor kiezen om stoom uit de schoorsteen te laten komen hier kan de lok ruim een half uur meedoen voor dat je de vloeistof weer moet bijvullen.

Qua sound vind ik geen verschil zitten met de BR 24 lijkt mij het zelfde ondanks dat de BR 50 voorzien is van twee spiekers. Een bij de cilinders voor in de Ketel de tweede zit in de tender verwerkt.

Leidingen langs de ketel liggen allemaal vrij en hebben de juiste afstand vanaf de ketel gezien.

De lok kan je nog voorzien van luchtslangen en stoom verwarming en schroefkoppeling daar moet je wel de originele koppeling voor weg halen. Overigens vind ik de originele koppeling heel lelijk gezicht aan de voorkant van de lok bij mij zou die gelijk er af gaan.

Rijeigenschappen zijn zeer goed loopt erg mooi over de wissels. Motor in de lok hoor je niet is geluid arm.

Qua lengte van de lok kan ik zeggen dat alleen de voorkant net zo lang is als de V160. maar door de tender is de lok veel langer dan de V160. Dit kan nog wel eens een probleem gaan worden voor kleine spoor nul module banen.

Alhoewel de lok wel gereden heeft op lokale spoorlijnen en hoofdlijnen in West en Oost Duitsland.

lenz heeft met de BR 50 de mogelijkheid om diverse uitvoeringen te maken waaronder Uitvoering met Cabine tender of Kuip Tender .  Lenz kan de lok ook nog voorzien van grote windleiplaten en dichte voorkant. Of met drie doms en twee doms dus zat mogelijkheden liggen hier voor in het verschiet. Nu maar afwachten of Lenz hier op in springt

Tot zo ver dit berichtje


Foto's KM 1 module anläge Dortmund April 2016

V100 die naast de lokloods wacht op werk
BR 75   tijdens omlopen van spoor 1 naar spoor 2
BR 211 druk bezig om goederen te plaats
Vos heeft net een Gans te pakken gehad.

Deutz tractor even olie pijl controleren 

konijnen die heerlik van de zon genieten



































































































Kan heel kort zeggen over de nieuwe Demo module anlage van KM 1 dat Michiel Stolp van Because weathering deze anlage heel erg mooi aangekleed heeft. Alles details kloppen gewoon Kleur van gras ziet er prefect uit net zo als de details van de Vos die kans heeft gezien om een gans te grijpen. 

Tot zo ver dit berichtje wat betreft de Demo anlage van KM 1

zondag 17 april 2016
















Inmiddels zijn de spoor nul dagen in Giessen 2016 weer voor bij Op deze beurs heb ik voor mij spoor nul module baan nog een paar nieuwe Hauser figuren gekocht waaronder de spoorweg medewerker die met zijn handen in zijn zij staat.

Hij staat dan ook te overleggen met de trein begeleider in welke volgorde zijn de goederen trein zullen gaan samen stellen. De trein begeleider maakt hiervan gelijk een notitie zodat hij tijdens de reis kan uit werken.

Ik zelf vind de Hauser figuren van zeer goede kwaliteit en zijn naar mijn persoonlijke mening echt een aanwinst voor op de modelspoor baan in schaal 1/45 /1/43

tot zo ver dit kleine bericht

zondag 10 april 2016

Fremo spur nul 2016 Giessen

Hoi,

Hier dan nog een klein berichtje van Fremo wat dit jaar te zien was in Giessen. Sommige modules had ik vorig jaar al gezien in Buseck 2015

Landweg was mooie gedaan ook met die koeien in de wei
Bahnhof Lippramsdorf stond ooit nog op mijn spoor nul anlage

Giessen spur nul dagen 2016


















Foto's van Module anläge van spoor nul club uit IG Miniatur Münsterland uit Münster  Vond dit een van de mooiste spoor nul module anlage die ik in Giessen dit jaar gezien heb. De module was mooie aangekleed kwam ook niet zo erg druk over. Wat wel leuk is van deze module dat de railbus heel goed tot zijn recht komt.

 In hal vier stond een spoor nul module die qua aankleding veel te druk was stond na mijn persoonlijke mening veel te veel op niet alleen gebouwen maar ook auto's  heb daar dan ook geen foto's van gemaakt.

Ik blijf zeggen dat na mijn mening de module banen wel langer mogen zijn vond ze gewoon te kort

Fremo was ook aanwezig jammer genoeg waren sommige modules vorig jaar ook te zien in buseck en was de module baan korter dan vorig jaar. Waardoor het rijden met de treinen niet zo goed uit de verf kwam.

tot zo ver dit berichtje