zondag 4 augustus 2013

VT 98 van Lenz

Zo eindelijk na ruim 6 weken wachten is de VT 98 van Lenz op lahrstein aangekomen. De eerste indrukken van de railbus zijn dan ook zeer goed, nu begrijp ik ook wel waarom de firma lenz zo lang over de ontwikkeling van de railbus gedaan heeft.

Ik heb gelijk alle stangen die boven op de zitbanken zitten zilver geschilderd. Daarna  meteen de machinst in de railbus geplaats. Bovendien  de koppeling aan de voorkant verwijderd om plaats te maken voor de luchtslangen.  De witte vlak op de buffers meteen weg gehaald immers niet alle railbussen hadden in de jaren 50 en 60 zo witte vlak.  Sommig stoomloks hadden van de witte ringen op de buffers dat stamt eigelijk nog vanuit WO II dat had te maken met verduistering zo dat de lok toch nog iets te zien was. Dus tegenwoordig niet echt meer nodig.

Na zo 3 maanden wachten is de bijwagen van de railbus eindelijk door lenz uitgeleverd. De stuurstandwagen van de railbus ziet er dan ook zeer mooi gedetailleerd uit van binnen zelf de postvakjes zijn in het bagage gedeelte aanwezig.

DE VT 98 met van lenz met stuurstand wagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten