zondag 2 oktober 2016

Auto van de maand Oktober

Hoi,

Voor de maand oktober is de keuze gemaakt voor de VW Kever uit 1956 namelijk de Ovaal uitvoering. met 6 volt accu aanboord.

Ooit was de VW Käfer ontworpen door Ferdinand Porsche in 1938 als goedkope auto voor het Volk Echter is de VW Käfer pas na de oorlog afgeleverd aan de autokopers. Dit heeft te maken dat tijdens WO II de käfer alleen werdt gebouwd en na de hoge lui ging in de Duitse regering en sommige gebruikt werden door officieren van het duitse leger. Tijdens de oorlogsjaren werd door VW ook een Kübelwagen gebouwd voor het leger deze had  net zo als de VW Käfer de motor achterin. Britse majoor Ivan Hirst liet de autoproductie hervatten voor de herstelbetaling. De plaatsnaam werd veranderd in Wolfsburg naar het nabijgelegen slot. De fabrieksnaam werd Wolfsburg Motor Works (een naam die zou zijn gebaseerd op een verkeerde vertaling van Bayerische Motoren Werke). Later noemde men het bedrijf Volkswagen. In 1948 werd Heinz Noordhoff directeur. In september 1945 werden de eerste kevers gebouwd op onderstel van VW Kübel wagen en die gingen allemaal naar het Engelse Rijn leger toe.

Vanaf 1949 kwam  op de VW Käfer  basis ook een cabrio kever uit 2 de foto. deze doet denken als de kap open is op een  kinderwagen. In 1948 tekende de Nederlandse koopman Ben Pon op een kladje een soort van bus. De eerste VW T1 bus kwam vanaf de lopende band in 1949 uit de fabriek vandaan. 

VW Kever Technische gegevens


Motor specificatie:
4-cilinder boxer
Motor inhoud:
1.285 cc
Motor vermogen:
44 PK
Transmissie:
4-versnellingen handgeschakeld

VW Käfer 1966 Modelljahr foto Bernard van Laar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten