zondag 1 juli 2018

Op bezoek bij Cryensen spoor nul

Hallo,

Gisteren was ik op bezoek bij Eckhard de bouwer van zeer mooie spoor nul baan Cryensen. De baan is totaal 17,50 meter lang

Eckhard heeft dan er ook voor gekozen om  alle gebouwen in schaal 1/50 te bouwen. Het rollend materieel wat op de Anlage rijd is uitsluitend materieel wat in Kreiensen daadwerkelijk gereden heeft. Zo als BR 44/BR 50 Br 03/BR 23 /BR 78 /BR 38 /BR 93 van de V locs zijn dat V160/V200 /V60 /V160 /Kof II en Kof III.

Gekozen is dan ook voor tijdperk III bigin tijdperk IV t/m 1971

De seinen kloppen ook  allemaal op deze baan zeer veel aandacht aanbesteed. Zelfs de rangeer heuvel in werking mogen zien. Na dat de goederen wagons door een kleine diesel lok de heuvel werden opgeduwd werden deze ontkoppelt waardoor deze van zelf naar beneden rolde en tot stilstand kwamen met behulp van een remschoen van Weinert die zeer goed zijn werking deed.

Ook de perron zijn naar het echte voorbeeld uit de jaren 60 nagebouwd en kloppen precies zeer mooi gedaan. Alles is totaal zelfbouw. Niks is tot nu toe gelazerd op deze mooie grote spoor nul baan.. Net zo als op de kleine mooie spoor nul baan Buitenlust zijn alle gebouwen in Cryensen voorzien van Interieur en figuren hierdoor komt zo gebouw veel meer tot leven.

Mooiste van deze Anlage is dat alle gebouwen te vinden zijn in Kreiensen. Zelfs de telegraaf palen is zeer veel aandacht aan besteed. Wat ik ook heel mooi vind om te zien is dat de Telegraaf draaden ineens over de rails gaan en aan de achterkant doorlopen. Dat heb ik nog niet op andere spoor nul banen gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten