vrijdag 6 mei 2011

Figuren in 1/43 auto's




Via deze foto wil ik laten zien dat je in sommige modelauto's van het merk Minichamps of Schuco figuren achter het stuur kan plaatsen. Sommige modelauto's kan je zeer simpel los maken omdat sommige modellen met twee schroefjes aan de onderkant vast zitten.

In dit geval is het figuur van schuco uit de tractor figuren set. Wat ik eerst gedaan heb om het figuurtje pas te krijgen. Is de benen afgeknipt en vervolgens zijn achterwerk zo dun mogelijk gefijlt. Daarna zijn armen iets bijgebogen en vervolgens het figuurtje op nieuw geverfd. Maar je kan ook heel goed preiser figuurtjes gebruiken.

Ook zijn er sinds kort leuke modelauto's te koop in schaal 1/43 die gebruik zijn in de James Bond films waar in sommige zeer leuke figuurtjes zitten en dat voor nog geen 10 euro per auto. Aan die figuurtjes hoef je niks te doen zijn prefect pas.

Ik zelf probeer zo veel mogelijk als de automodellen gewoon op de weg staan en niet geparkeerd zijn om figuren achter het stuur te hebben. Dit lukt niet altijd maar geeft wel een beter beeld op je modelbaan. Want laten we eerlijk zijn in het echt zie je ook geen auto's op de weg rijden zonder bestuurder achter het stuur.

Foto 1 Ford Taunus 17 M Minichamps met de figuren uit de James Bond serie

Foto 2 Karmann Ghia eveneens Minichamps

Geen opmerkingen:

Een reactie posten